Hitra rezervacija
MENI
Vinoteka

Vinski razcvet

Goriška Brda v zadnjih letih doživljajo pravi vinski razcvet in lokalna vina postajajo stalnica na seznamu najboljših vin pri nas in tudi v svetu. A kvaliteta briških vin je poznavalcem znana že zelo dolgo. Ugodna geografska lega, raznolika klima in edinstvena sestava briške zemlje namreč dajejo vinom izjemne karakteristike.

Na seznamu vrhunskih lokalnih vin najdemo mednarodno priznane in cenjene vrste kot so chardonnay, merlot, sivi pinot in cabarnet sauvignon, a tipična briška vina so tista iz rumene rebule, furlanski tokaj danes poznan pod imenom Sauvignonasse.

Izbira vin

Pri izbiranju ponudbe vin v vinski kleti San Martin ni bilo nič prepuščeno naključju. Vesna in Bogdan, oba someljeja in poznavalca lokalnih vin, sta v ponudbo premišljeno vključila le najboljša in najbolj posebna briška vina. Gostom hotela San Martin in tudi vsem obiskovalcem restavracije svetujeta pri izbiri kozarca vina ob večerji ali pa organizirata vinsko degustacijo, kjer Bogdan s svojim izjemnim znanjem gostom podobneje predstavi bistvo briških vin in njihove posebnosti.

Veseli smo, da lahko gostom pod znamko San Martin nudimo tudi lasten izbor mirnih vin, in sicer cabernet sauvignon, sauvignonasse, rebulo, chardonnay in merlot ter penino Anna.