Več o nas

Dobrodošli v hotelu San Martin

Hotel San Martin se nahaja v Šmartnem, idilični vasici v Goriških brdih, na pol poti med Alpami in Mediteranom, korak stran od Benečije ter doline Soče. 
Poleg naravnih lepot pa so v Brdih doma tako sadjarji in oljarji kot svetovno znani vinarji. Vinorodna dežela je Bogdanu in Vesni omočila pridelavo vin, zato lahko gostje okusijo rebulo in ostala vina San Martin. Vsak ljubitelj žlahtne kapljice pa ima bogato izbiro med vinskimi kletmi. 
Butični hotel je kraj za vsakega posameznika, ki želi preživeti aktiven oddih v briški pokrajini ali okusiti tradicionalne jedi ob kozarcu vina. 

Družinsko voden hotel je svoja vrata odprl leta 2013 in je rezultat predanosti in poguma zakoncev Vesne in Bogdana, dveh podjetnih posameznikov, zaljubljenih v Brda. Zaradi svoje ljubezni do narave in pristnosti Brd sta Bogdan in Vesna velik poudarek pri gradnji želela dati na trajnostni razvoj in eko usmerjenost strukture. Njun trud je bil leta 2019 nagrajen, saj je hotel San Martin kot prvi hotel na severnoprimorskem izpolnjeval vse pogoje za pridobitev prestižnega certifikata Eko marjetica in se uvrstil med Green Accommodation - zelene destinacije Slovenije.

Razgled s hotelske terase je nekaj unikatnega; na eni strani staro jedro Šmartnega s srednjeveško utrdbo, za katero se skrivajo Alpe, na drugi pa panorama na briške vasi, vinograde in nasade oljk ter češenj, za katerimi pogled seže do Jadranskega morja.

Obkrožen v naravi, kulturni dediščini in ekološko usmerjen hotel ni samo en izmed turističnih ponudnikov, ampak hotel, ki vse goste vzame kot svoje z upanjem, da bodo tudi sami svoj dom našli
v hotelu San Martin in se vedno znova vrnili v ta čaroben kotiček Slovenije.

Od odprtja do danes hotel cveti in se razvija z željo postati primarna točka za oddih, kolesarjenje, pohodništvo ter aktiven, outdoor turizem v Brdih.


Hotel šteje 20 premišljeno razporejenih sob, ki lahko gostijo do 50 oseb. Vsaka soba ima balkon, centralizirano gretje in hlajenje, TV z ravnim zaslonom, WI-FI povezavo in zasebno kopalnico. Poleg nočitev vam ponujamo tudi bar s panoramsko teraso ter restavracijo, zasebno savno, sobo za sestanke, konferenčno dvorano in 8 električnih gorskih koles. 
Razgled s hotelske terase je nekaj unikatnega; na eni strani staro jedro Šmartnega s srednjeveško utrdbo, za katero se skrivajo Alpe, na drugi pa panorama na briške vasi, vinograde in nasade oljk ter češenj, za katerimi pogled seže do Jadranskega morja.

Obkrožen v naravi pa hotel ni samo en izmed turističnih ponudnikov, ampak simbol poguma in strasti Vesne in Bogdana Valentinčič, ki sta v nekoč zapuščeni šoli videla več kot propadajočo stavbo. Vesna, podjetnica z izkušnjami s področja prodaje, hotelirstva in vinarstva ter Bogdan, strojnik in sommelier 3. stopnje, sta na noge postavila San Martin, ki ni samo hotel ampak življenjski projekt in njun drugi dom.
S svojo energijo in veseljem do dela pa iz dneva v dan navdihujeta tudi osebje, ki goste ne jemljejo kot številko, ampak kot posameznike, ki bodo tudi sami svoj dom našli
v hotelu San Martin.


Hotel in njegova zgodovina

Od odprtja do danes hotel cveti in se razvija z željo postati primarna točka kolesarjenja, pohodništva ter aktivnega, outdoor turizma v Brdih.
Včasih je na zemljišču, kjer se danes nahaja hotel, stala jugoslovanska šola, nato italijanska, ki so jo kasneje zapustili. Objekt je začel propadati, brez pravega namena uporabe in pravega lastnika, ki bi videl potencial stavbe. 
Vesna in Bogdan sta v tem delu Šmartnega videla veliko več kot le propadajočo šolo in odločno segla po svojih največjih sanjah - družinskem eko hotelu San Martin.

hotel nekoč in danes

Gradnjo pa je budno nadzirala prav vsa družina - vse do najmlajšega člana

TELEFON RAZNO 383

   2012 01 22 15 54 36  

Otvoritev Hotela San Martin  62

Hotel danes upravlja vedno več članov družine Valentinčič. Poleg Bogdana in Vesna so tu drugi dom in življenjski poklic našli tudi njuni otroci; Martin, Miha in Ana. Okolju prijazen hotel

San Martin ni zlit z okolico in prepleten z naravo samo na videz, celotna gradnja in finese so premišljene in v skladu z eko standardi. Pri gradnji so v veliki meri uporabljali naravne in trajnostne materiale, les, železo, kamen in beton. Tudi veliko funkcionalnosti je rešenih na okolju prijazen in spoštljiv način. Hotel ogreva in ohlaja toplotna črpalka ter peč na sekance, po celotnem hotelu pa je speljan dvojni vodovodni sistem, ki omogoča racionalno in pametno ravnanje z odpadno vodo.
Zaradi teh lastnosti je hotel, kot prvi hotel na severnoprimorskem, leta 2019 pridobil prestižen certifikat Eko marijetica in svoje mesto med Green Accommodation - zelene destilacije v Sloveniji - Slovenia Green.

Podelitev cert  ecolabel novinarska 2

Hotel ZATE

San Martin je hotel, ki je idealna za vsakogar. Družine se lahko sprehajajo po Šmartnem in imajo idealno izhodišče do vsake vasi, večjega mesta ali Benečije. Pohodniki, se lahko v hotelu ustavijo na poti po Alpe Adria trailu ali pa si noge razgibajo na briškem terenu in češnjevih poteh. Za kolesarje poskrbimo s kolesarnico, možnostjo garažiranja koles ter vedno več kolesarskih poti. Za prave uživače pa je hotel idealen za sproščen ali aktiven oddih z obilo kulinarke, zgodovinske in vinske kulture. Naravne lepote in okolje, ki se spreminja z vsakim letnim časom pa garantirajo gostom edinstveno doživetje.


San Martin  view 2

Druge aktivnosti

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Nujno potrebni

Potrebni za pravilno delovanje strani.

Analitični piškotki

Beleženje statističnih podatkov in anonimnih podatkov na strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene