MENI
Kulinarika

Restavracija San Martin

Restavracija San Martin je s svojim razgledom in prijetno toplo atmosfero zagotovo srce celotnega hotela. Je prostor za druženje in prijateljski klepet ter za raziskovanje briške kulinarične ponudbe ob kozarcu dobrega vina.

V kuhinji restavracije vse temelji na lokalnih in svežih sestavinah. Zelenjava in zelišča namreč rastejo na vrtu, ki se razprostira tik pod hotelom. Ob vrtu je zasajen tudi nasad 150 oljk po okolju prijazni biodinamični metodi. Bogdan in Vesna se zavedata pomena svežih in ekoloških sestavin in zato čimveč pridelata sama ali pa prvovrstne domače produkte poiščeta na bližnih kmetijah. Sveže in kvalitetno uležano meso pri lokalnem mesarju, sadje pri lokalnem kmetu ali pa sveže ulovljene ribe pri preverjenih ribičih.

Jedilni list

Naše jedi

Restavracija San Martin ponuja jedi 'a la carte', ki se prilagajajo letnim časom. V kuhinji je namreč največ pozornosti posvečene izbiri kvalitetnih, svežih in lokalnih sestavin. Spomladi, ko raste čemaž so tu npr. čemaževa juha in rižota z divjimi zelišči ter šparglji. V ponudbi so tudi stalne sezonske jedi kot so domači ravioli z jakobovo pokrovačo, omako iz kozje skute in petršiljevim oljem ali pa riž z dimljeno postrvjo, šparglji in koprivo ter variacije zajca in govedine. Za slasten zaključek obeda poskrbijo tudi sladice iz domačega sezonskega sadja, ki ga je v Brdih v izobilju in je s svojimi polnimi paletami okusov pravi navdih za slaščice kot sta Namelaka in Lava cake.

Kuharja

Valerio Lutman je svojo ljubezen do kuhe in dobre hrane prelevil v kariero, ki traja že 15 let. Poleg kuhanja se ukvarja tudi s slaščičarstvom. Njegova odprtost in vztrajnost sta ga pripeljala tudi do zmage na šovu Gostilna išče šefa. V prostem času veliko kolesari in se lahko pohvali celo z naslovom državnega prvaka v gorskem kolesarstvu.

Denis Ferizovič že od malih nog uživa v kuhanju. Energičen športnik, ki se zaveda pomena zdrave in kvalitetne hrane, ima rad nove izzive, v kuhinji pa je znan po svojem kreativnem in neobremenjenem pristopu do hrane in sestavin. Izkušnje je pridobival na šolanju v restavraciji v Švici in Sloveniji, udeležuje pa se tudi domačih in tujih kuharskih tekmovanj, kjer dosega odlične rezultate.

Odpiralni čas restavracije:

Ponedeljek: 18.00 – 23.00
Torek: 18.00 – 23.00
Sreda: 18.00 – 23.00
Četrtek: 18.00 – 23.00
Petek: 12.00 – 23.00
Sobota: 12.00 – 23.00
Nedelja: 12.00 – 18.00